Over Ons

Wij zijn een non-profitorganisatie en geven boeddhistische boeken uit die gericht zijn op de (ervaringen van de) westerse mens. Onze uitgeverij werkt volledig met vrijwilligers. Wij zijn verbonden aan het Nyingma Centrum Nederland, een Tibetaans boeddhistisch centrum in Amsterdam. Het Nyingma Centrum staat onder leiding staat van lama Tarthang Tulku Rinpoche. Het Nyingma Centrum geeft ook cursussen over onze boeken en biedt een on-line cursusprogramma.

Boeken

Tarthang Tulku heeft een hele reeks boeken geschreven waarin hij de boeddhistische kennis en tradities uitlegt op een manier die speciaal geschikt is voor de Westerse geest en samenleving. Zijn boeken gaan over het beoefenen van meditatie, over inzicht in de menselijke geest, zelfgenezing, Tibetaanse yoga,  toepassingen van boeddhistische kennis in het werk en het dagelijks leven, een nieuwe visie op ruimte, tijd en kennis en nog veel meer. Ons doel is deze boeken en aanverwante boeken te vertalen om de waardevolle kennis die hierin staat toegankelijk te maken voor een Nederlands publiek.

Behoud van de Tibetaanse cultuur

Een tweede doel van Uitgeverij Dharma is de ondersteuning van projecten voor het behoud van de Tibetaanse cultuur.  De opbrengst uit de verkoop van onze boeken gaat naar het Yeshe De project, dat zich inzet voor het behoud en de reproductie van Tibetaans boeddhistische teksten. Deze worden gedrukt in boeken die jaarlijks worden weggegeven aan monniken, nonnen, leraren en Tibetanen in ballingschap, tijdens de Wereld Vredesceremonie in Bodh Gaya, India—de plek waar de Boeddha de Verlichting bereikte.