Kum Nye deel 2

15.99

Kum Nye is een geheel van ademoefeningen, zelfmassage en meditatieve bewegingsoefeningen die afkomstig zijn uit de Tibetaanse medische traditie.
De oefeningen zijn eenvoudig en door iedereen uit te voeren, maar hebben een diepgaande uitwerking op lichaam en geest. Deel 2 bevat het vervolg van de in totaal 115 meditatieve bewegingsoefeningen.

Description

Kum Nye is een holistische methode die vitaliteit geeft aan lichaam, geest en zintuigen door middel van ademoefeningen, zelfmassage en bewegingsoefeningen. De massages en oefeningen die in de twee delen zijn opgenomen, laten ons zien hoe we de specifieke voedende kwaliteit van ontspanning kunnen ontwikkelen en hoe we deze ontspanning in ons dagelijks leven kunnen brengen. Kum Nye is geen esoterische beoefening voor gevorderden maar een eenvoudige methode om onze zintuigen te openen voor gevoelens van bevrediging en vervulling binnen in onszelf. Naarmate deze gevoelens zich verwijden ontwikkelt zich inzicht in de eenheid van al het ervaren en krijgt het dageljiks leven een vitaal en evenwichtig karakter.

De oefeningen in dit tweede deel zijn heel effectief wanneer ze gedaan worden nadat het lichaam al enig gevoel voor en begrip van Kum Nye heeft ontwikkeld. Oefen in eerste instantie met de ademoefeningen en massages van deel 1 en werk pas daarna met de oefeningen van dit deel. Geef jezelf neit het gevoel dat je alle oefeningen moet leren; een paar ervan goed uitvoeren kan een zeer vruchtbare benadering zijn.

Download

Hoofdstuk 1 Het in evenwicht brengen en integreren van lichaam, geest en zintuigen