Caring; Over de kracht van zorgzaamheid

€ 22,40

Caring is het medicijn dat wijzelf en de wereld om ons heen dringend nodig hebben. Caring, pure liefdevolle zorg, geeft een
gevoel van vrede: we reageren erop zoals een plant reageert op vocht. Maar vaak kennen we dit soort oprechte zorg voornamelijk
door de afwezigheid ervan – als gevolg van onze manier van leven, of de manier waarop we met onszelf omgaan. En door dit pijnlijke gebrek aan waardering voor onszelf verliezen we op den duur ook ons vermogen om echt om anderen te geven.
In Caring; over de kracht van zorgzaamheid neemt de Tibetaanse lama Tarthang Tulku ons mee op ontdekkingsreis naar de diepere
betekenis van deze woorden. Dit onderzoek opent de deur naar respect, vreugde en een zinvol leven, en brengt ons in contact met
het mysterie van de menselijke natuur en haar grenzeloze potentieel. In deze lessen laat Tarthang Tulku, die in Californië woonachtig is, zich inspireren door zijn unieke boeddhistische opleiding en de ruim vijftig jaar nauwe samenwerking met studenten uit alle werelddelen. In uiteenlopende overwegingen, van warm en oprecht tot complex en diepzinnig, laat Caring zien hoe het hart lichter, de geest sterker en het besef van wat haalbaar is oneindig groot kan worden.

isbn 9789073728363
uitvoering paperback
aantal pagina’s 240
druk 1
vertaler
verschijningsdatum 2023
status leverbaar
prijs € 22,40

Recensies

Kies de weg van zorgzaamheid, zo houdt de Tibetaans-boeddhistische leraar Tarthang Tulku uit Californië ons voor in zijn boek Caring. Hij schreef het al in 2018, maar het is nu in het Nederlands vertaald – alleen de titel is onvertaald gebleven. ‘Pure liefdevolle zorg’ is een medicijn dat zowel wijzelf als de wereld om ons heen nodig hebben, stelt Tulku. Het hart wordt er lichter van, en de geest sterker.

Trouw, 23 november 223

Zorgzaamheid is het medicijn dat wij en de wereld om ons heen dringend nodig hebben. Dat is de boodschap van Tibetaans boeddhistisch leraar Tarthang Tulku. Begin dit jaar verscheen de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek: Caring. “Pure, liefdevolle zorg geeft een gevoel van vrede: we herkennen het direct. En reageren erop zoals een plant reageert op vocht. Maar vaak kennen we dit soort oprechte zorg vooral door de afwezigheid ervan – als gevolg van onze manier van leven, of de manier waarop we met onszelf omgaan. En door dit pijnlijke gebrek aan waardering voor onszelf verliezen we op den duur ook ons vermogen om echt om anderen te geven.”

In Caring verkent de Tibetaanse lama uit de Nyigma traditie het belang van zorg en van ‘leren zorgen’ en past dit toe op verschillende vlakken van het leven.  Volgens hem kan zorgzaamheid ons in contact brengen met de diepste mysteries van de menselijke natuur en ons helpen ons hoogste potentieel te bereiken. De hoofdstukken worden afgewisseld met concrete oefeningen om in je eigen leven toe te passen. Tarthang Tulku woont in Californië en schreef dit boek speciaal voor een westers publiek. De titel, die zowel naar zorg als zorgzaamheid verwijst, lieten de vertalers bewust onvertaald.

Bodhi Gezonde Psyche, Gezonde Planeet, 27 juli 2023

Een boek over zorgzaamheid en levenskunst. Het boek benadrukt het belang van zorgzaamheid, of ‘caring’, als een essentieel medicijn voor onszelf en de wereld om ons heen. Het stelt dat we vaak de waarde van oprechte zorg pas realiseren door de afwezigheid ervan, wat kan leiden tot een gebrek aan zelfwaardering en het vermogen om voor anderen te zorgen. De Tibetaanse lama Tarthang Tulku neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis naar de diepere betekenis van deze woorden, wat de deur opent naar respect, vreugde en een zinvol leven. Het boek biedt een reeks overwegingen, variërend van warm en oprecht tot complex en diepzinnig, om te laten zien hoe zorgzaamheid het hart kan verlichten, de geest kan versterken en het besef van wat haalbaar is, kan vergroten. In filosoferende, invoelende stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Tarthang Tulku (1935) is een wereldberoemde schrijver, lama en spiritueel leraar. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

NBD Biblion, 14 november 2023

Audiofragment p. 77 Zorgzaamheid en waardering
Video van Barbera Belew ter ere van de boekpresentatie van de Nederlandse vertaling van Caring
Instagram